Vereniging in beeld

"Mensen beseffen niet wat leven in armoede mentaal met je doet". Dat zeggen drie kranige vrouwen bij De Schakel in Puurs.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Actie

Buurtwerk 't Lampeke lanceert fietstaxi

Voor mensen in armoede is het niet altijd vanzelfsprekend om milieubewuste keuzes te maken. Vaak zijn er heel wat financiële en andere drempels. Buurtwerk 't Lampeke ging de uitdaging aan startte vier jaar geleden het project De Groene Ridder, met steun van de Nationale Loterij. Belangrijk is dat milieuvriendelijke initiatieven uitgingen van mensen in armoede zelf.

Praktijkvoorbeelden in de eigen werking kregen een voorbeeldfunctie en werden ruimer toegepast: buurtmoestuin, werken met gezonde en lokale voeding, workshops rond tuinieren en koken, wormenhotel, terrastuintjes, ... Het werd allemaal uitgetest en in de praktijk toegepast. Andere partners binnen het project waren VLM, Give and Gain, Ocmw Leuven, Stad Leuven, Koning Boudewijnstichting en de Sint-Jansschool.

Op 28 februari lanceert Buurtwerk 't Lampeke de fietstaxi en -cargo, nu al te signaleren in de buurt! Afspraak op 28 februari van 10.45 tot 12 uur in en rond de lokalen van kinderwerking Fabota, Riddersstraat 33, Leuven. Daar verneem je ook alle verder info over het project De Groene Ridder.
Lees meer over onze acties

100.000 mensen op wachtlijst vragen meer budget en ambitie in sociale woningbouw

26/4/2017
Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans pakt uit met 4.000  sociale woningen die er het afgelopen jaar bijgekomen zijn. Dat is op zich goed nieuws, maar het neemt niet weg dat nog steeds 100.000 mensen wachten op een sociale woning. 100.000 mensen die ondertussen moeten overleven in vaak slechte, dure huurwoningen op de private markt. Die wooncrisis woedt al jaren zonder dat we een echte kentering zien.

Vorig jaar nog voerde het Netwerk tegen Armoede in aanloop naar 17 oktober, Werelddag van Verzet tegen Armoede, campagne rond het thema Investeren in wonen. Helaas zijn onze aanbevelingen van toen nog altijd brandend actueel. 100.000 wachtenden vragen meer budget en ambitie dan het huidige bouwritme, dat al vertraagd werd door de vorige én de huidige Vlaamse regering. Dat kan door de woonbonus deels te heroriënteren naar de sociale en private huurmarkt.

Lees het artikel op deredactie.be.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter