Vereniging in beeld

"Dankzij Open Armen voelen we ons weer mens, hebben we iets te betekenen." Maak kennis met de mensen van Open Armen in Halle.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Campagne #lokaalsociaal

Tot de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, en de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober, voert Netwerk tegen Armoede campagne rond lokaal sociaal beleid: #lokaalsociaal. Lokale besturen hebben heel wat instrumenten in handen op het terrein en dicht bij de mensen armoede en sociale uitsluiting terug te dringen. Ze kunnen onder meer  rechten meer automatisch of proactief toekennen, investeren in betaalbare huisvesting, medische zorg toegankelijker maken, schoolkosten helpen verminderen en culltuur- en vrijetijdsparticipatie meer bereikbaar maken voor mensen in armoede. 

Met de campagne #lokaalsociaal willen we lokale besturen (gemeenten en Ocmw's) inspireren om echt werk te maken van een lokaal beleid dat de strijd aanbindt met armoede en sociale uitsluiting. Maak alvast kennis met de vijf gezichten van onze campagne.

Alle info op www.netwerktegenarmoede.be/lokaalsociaal.
Lees meer over onze acties

Antwerpse armoedeorganisaties vragen meer kwaliteitsvolle hulpverlening

26/2/2018
Vandaag voerde het platform Stoparmoede.nu, met daarin ook de Antwerpse verenigingen waar armen het woord nemen, actie bij de Antwerpse gemeenteraad. Ze gingen symbolisch in een wachtrij zitten, want dat is de realiteit voor heel wat mensen in armoede. Ze lopen verloren in het ingewikkelde kluwen van hulpverlening of moeten soms heel lang wachten op de juiste hulp. Het zorgt ervoor dat mensen aan hun lot overgelaten worden of niet de rechten kunnen opnemen die hen wettelijk toegezegd zijn.
De organisaties pleiten voor meer hulpverlening op maat, die rekening houdt met de indivuele en vaak complexe situatie waarin burgers vastzitten.

Lees het artikel in Gazet Van Antwerpen.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter