Vereniging in beeld

Niet iedereen begrijpt wat het betekent om in armoede te leven. Daarom geeft 't Kringske in Izegem mensen in armoede een stem.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Onze verkiezingscampagne: #stemmentegenarmoede


De komende weken laten wij onze #stemmentegenarmoede aan het woord in aanloop naar de verkiezingen van 26 mei. Mensen in armoede schuiven waardige inkomens en betaalbaar wonen naar voor als absolute topprioriteiten. Willen de volgende Vlaamse en federale regering armoede terugdringen, zullen ze daar het grote verschil moeten maken. Monique, Rita, Yves, Cindy en Tessa zeggen de komende weken waar het op staat. Met een sprekende kijk op armoedebestrijding die hun individuele verhaal overstijgt.

Bekijk hier onze voorstellen rond betaalbaar wonen.

Bekijk hier onze voorstellen rond inkomen.

Alle info vindt u hier.
Lees meer over onze acties

Youth for Climate: stap op 2 mei mee met armoedeorganisaties

19/4/2019
Op 2 mei stappen armoedeorganisaties mee aan het hoofd van de klimaatmars van Youth for Climate, de wekelijkse klimaatmanifestatie van scholieren en studenten. Sommige politici proberen de strijd voor een klimaat- en een sociaal beleid tegen elkaar uit te spelen, maar dat slaat nergens op. De tegenstelling is vals. Beide kunnen elkaar net versterken. Daarom stappen wij op 2 mei mee, samen met onze verenigingen waar armen het woord nemen.

Afspraak om 10.30 uur aan Brussel-Noord. Wie niet mee kan, maar wel zijn steun wil betuigen, kan zijn naam meegeven op een wasspeld die dan zal gedragen worden door een van de betogers.

Lees ons gezamenlijk opiniestuk met Welzijnsschakels, Orbit en Broederlijk Delen op sociaal.net.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter