Vereniging in beeld

Niet iedereen begrijpt wat het betekent om in armoede te leven. Daarom geeft 't Kringske in Izegem mensen in armoede een stem.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Onze verkiezingscampagne: #stemmentegenarmoede


De komende weken laten wij onze #stemmentegenarmoede aan het woord in aanloop naar de verkiezingen van 26 mei. Mensen in armoede schuiven waardige inkomens en betaalbaar wonen naar voor als absolute topprioriteiten. Willen de volgende Vlaamse en federale regering armoede terugdringen, zullen ze daar het grote verschil moeten maken. Monique, Rita, Yves, Cindy en Tessa zeggen de komende weken waar het op staat. Met een sprekende kijk op armoedebestrijding die hun individuele verhaal overstijgt.

Bekijk hier onze voorstellen rond betaalbaar wonen.

Bekijk hier onze voorstellen rond inkomen.

Alle info vindt u hier.
Lees meer over onze acties

Hoe is het nog met de provinciale welzijnsmiddelen?

4/5/2018
Verenigingen waar armen het woord nemen kregen tot voor kort steun vanuit welzijnsmiddelen bij de provincies. Belangrijk, omdat daar waardevolle initiatieven mee gefinancierd werden, onder andere rond participatie, wonen en bredere sensibilisering. De Vlaamse regering besliste vorig jaar om de provincies af te slanken, en met name persoonsgebonden materies (waaronder welzijn) werden van het provinciale niveau weggenomen. Verenigingen waar armen het woord nemen stellen vast dat zij de vroegere steun niet altijd meer krijgen. Nochtans was verzekerd dat lopende engagementen zouden overgenomen worden door de Vlaamse overheid. 

Er bestaat veel onduidelijkheid over deze overgang. Welke middelen zijn doorgegeven naar een ander beleidsniveau's, wat hebben provincies toch gehouden en wat is er gebeurd met provinciale projectfondsen waar verenigingen konden op intekenen? Vragen waar nog geen antwoord op kwam. Wij hopen hier snel duidelijkheid rond te krijgen, want te vrezen valt dat dit de facto een besparingsoperatie is. 

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter