Vereniging in beeld

"Mensen beseffen niet wat leven in armoede mentaal met je doet". Dat zeggen drie kranige vrouwen bij De Schakel in Puurs.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Actie

Inspringtheater over digitalisering op 2 en 21 maart in Gent

17/2/2018
De digitale evolutie zou ervoor zorgen dat alles sneller en efficiënter kan gebeuren. We staan voortdurend in communicatie met elkaar. Terwijl we strijken, kopen we via de smartphone tickets voor het concert van het jaar, skypen we met oma over hoe de baby toch zo fantastisch evolueert en vragen we Deliveroo onze favoriete pizza aan huis te leveren. De mogelijkheden zijn eindeloos.
 
Maar staan we er voldoende bij stil dat niet iedereen mee is? Dat niet iedereen mee kan? De Beweging van Mensen met een Laag Inkomen en Kinderen heeft het gevoel van niet. Voor velen voelt dit aan als een nieuwe vorm van uitsluiting. Mensen maken zich zorgen.
 
Wat als:
  • ik binnenkort mijn belastingbrief enkel nog online kan invullen?
  • ik mijn doktersafspraak enkel nog online kan vastleggen?
  • ik de klasfoto van mijn kinderen enkel nog online kan zien?
  • ik online een VDAB-profiel moet aanmaken?
 
Wij willen de stem van mensen in armoede in samenwerking met studenten Sociaal Werk van de Arteveldehogeschool naar buiten brengen. Wij staken onze getuigenissen in een nieuw jasje. De verhalen van mensen krijgen een plaats binnen een inspringtheater onder leiding van Lucas Vandenbussche, docent aan Arteveldehogeschool.
 
Schrijf je nu in voor een theatervorm waarbij je de mogelijkheid krijgt om zelf op de scène te staan en je eigen ervaringen te delen! 
 
Er zijn gratis voorstellingen op 2 en 21 maart, maar we vragen je wel om je in te schrijven! Volzet is immers volzet.
 
Inschrijven voorstelling 2 maart, 14u00, Expeditie, Dok-Noord 4, 9000 Gent
 
Inschrijven voorstelling 21 maart, 17u30, Arteveldehogeschool, Sint-Annaplein 31, Gent
 
Telefonisch inschrijven kan vanaf maandag 19 februari om 9u00. Het secretariaat van de Beweging is bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag tussen 9u00 en 13u00 op 09 224 12 15. Of stuur een mail naar info@bmlik.be.
 

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter