Vereniging in beeld

"Mensen beseffen niet wat leven in armoede mentaal met je doet". Dat zeggen drie kranige vrouwen bij De Schakel in Puurs.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Actie

Buurtwerk 't Lampeke lanceert fietstaxi

Voor mensen in armoede is het niet altijd vanzelfsprekend om milieubewuste keuzes te maken. Vaak zijn er heel wat financiële en andere drempels. Buurtwerk 't Lampeke ging de uitdaging aan startte vier jaar geleden het project De Groene Ridder, met steun van de Nationale Loterij. Belangrijk is dat milieuvriendelijke initiatieven uitgingen van mensen in armoede zelf.

Praktijkvoorbeelden in de eigen werking kregen een voorbeeldfunctie en werden ruimer toegepast: buurtmoestuin, werken met gezonde en lokale voeding, workshops rond tuinieren en koken, wormenhotel, terrastuintjes, ... Het werd allemaal uitgetest en in de praktijk toegepast. Andere partners binnen het project waren VLM, Give and Gain, Ocmw Leuven, Stad Leuven, Koning Boudewijnstichting en de Sint-Jansschool.

Op 28 februari lanceert Buurtwerk 't Lampeke de fietstaxi en -cargo, nu al te signaleren in de buurt! Afspraak op 28 februari van 10.45 tot 12 uur in en rond de lokalen van kinderwerking Fabota, Riddersstraat 33, Leuven. Daar verneem je ook alle verder info over het project De Groene Ridder.
Lees meer over onze acties

Ook artsen verzetten zich tegen inperking dringende medische hulp

1/2/2018
Niet alleen het middenveld, waaronder het Netwerk tegen Armoede, ook de artsen verzetten zich tegen de verdere inperking van het recht op dringende medische hulp. Bevoegd minister Ducarme diende daarvoor een wetsvoorstel in. De artsen benadrukken dat dringende medische hulp verder gaat dan acute hulp bij een levensbedreigende situatie, maar ook medische zorgen omvat om de menselijke waardigheid te garanderen.

Dringende medische hulp is een van de weinige rechten die mensen zonder wettig verblijf hebben in ons land. Door onduidelijke wetgeving en administratieve drempels blijft zelfs dat recht vaak dode letter. Een verdere verstrenging en inperking dreigt deze mensen in een nog precairdere situatie te duwen.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter