Vereniging in beeld

"Mensen beseffen niet wat leven in armoede mentaal met je doet". Dat zeggen drie kranige vrouwen bij De Schakel in Puurs.

Lees meer over onze verenigingen
Vereniging in beeld

Doe een gift

Met de
steun van

Logo Vlaanderen Logo Koning Boudewijnstichting Logo CERA Logo ESF
 

Actie

Campagne #lokaalsociaal

Tot de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, en de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober, voert Netwerk tegen Armoede campagne rond lokaal sociaal beleid: #lokaalsociaal. Lokale besturen hebben heel wat instrumenten in handen op het terrein en dicht bij de mensen armoede en sociale uitsluiting terug te dringen. Ze kunnen onder meer  rechten meer automatisch of proactief toekennen, investeren in betaalbare huisvesting, medische zorg toegankelijker maken, schoolkosten helpen verminderen en culltuur- en vrijetijdsparticipatie meer bereikbaar maken voor mensen in armoede. 

Met de campagne #lokaalsociaal willen we lokale besturen (gemeenten en Ocmw's) inspireren om echt werk te maken van een lokaal beleid dat de strijd aanbindt met armoede en sociale uitsluiting. Maak alvast kennis met de vijf gezichten van onze campagne.

Alle info op www.netwerktegenarmoede.be/lokaalsociaal.
Lees meer over onze acties

Studiedag over jongeren als doelwit van racisme: 19 maart in Brussel

25/1/2019
Kenniscentrum Gezinswetenschappen van Odisee, Uit de Marge, Minderhedenforum, Hand in Hand, het Kinderrechtencommissariaat en Epo Uitgeverij organiseren op 19 maart een studiedag rond het thema 'Mama, ik wil niet meer bruin zijn'. Tijdens de studiedag wordt de impact belicht van racisme op de ontwikkeling en gezondheid van jongeren, want dit raakt hen in veel aspecten van hun leven. Tegelijk wordt het boek 'Racisme: over wonden en veerkracht' van Naima Charkaoui voorgesteld.

Afspraak op 19 maart in Odisee Canpus Gezinswetenschappen, Huart Hamoirlaan 136, 1030 Brussel. Inschrijven tot 10 maart. Alle info vindt u hier.

Blijf op de
hoogte

Via onze nieuwsbrief

Indien u via e-mail op de hoogte wenst te blijven, kan u zich hier inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Via Facebook

Via Twitter