Kansarme ouders willen betrokken worden bij school

30/8/2017
Vrienden van het Huizeke, een Brusselse vereniging binnen het Netwerk tegen Armoede en het Brussels Platform Armoede, pakt op 19 september uit met de resultaten en bevindingen van hun schoolpoortwerking, waarbij brugfiguren aan de Brusselse schoolpoorten beschikbaar zijn voor vragen en bekommernissen van ouders. Daaruit blijkt dat kansarme ouders wel degelijk betrokken willen worden bij het schoolgebeuren en dat brugfiguren daar een belangrijke rol kunnen bij spelen.

Ouders komen zelf aan het woord in de documentaire 'Dat de stemmen gehoord worden', waarin ze vrank en vrij vertellen over hun ervaringen buiten en binnen de schoolpoort. Sara Mariën en Olivia Demonie stellen de conclusies van het onderzoek rond de schoolpoortwerking voor. Daarna is er nog een korte nabespreking met de betrokken scholen, ouders en schoolpoortwerkers.

De voorstelling van de documentaire vindt plaats op 19 september, om 10 uur en om 17 uur, bij Vrienden van het Huizeke, Vossenplein 23, 1000 Brussel. Opgelet. Voor beide voorstellingen zijn telkens slechts 35 plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan via deze link.