Breedbeeld, een kunstproject voor en door mensen in armoede

16/10/2016
Kunstwerk.t is een landelijke amateurkunstenorganisatie en wil een aanspreek- en ondersteuningspunt zijn voor alle actieve kunstbeoefenaars. Kunstwerk.t biedt advies over exposities, lessenpakketten, atelierbezoeken…

In 2015 sloegen Kunstwerk.t en het Netwerk tegen Armoede de handen in elkaar voor een (kunst)aanbod op maat voor verenigingen waar armen het woord nemen. 2 kunstenaars gingen aan de slag in 2 verenigingen waar armen het woord nemen. Na een kennismakingsjaar bleken wel meer verenigingen geïnteresseerd in een artistieke insteek voor hun werking, en loopt een voortraject in Eeklo, Oostende en Geel.

Een kunstenaar gaat met een groep mensen in armoede op zoek naar technieken, beelden, vormen.. om hun boodschap over te brengen. Zo wordt momenteel in Oostende met een groep anderstalige mensen in armoede samengewerkt met een jonge kunstenaar rond hun dossier ‘anderstaligheid en werk’.

Het project werd ingediend als participatieproject bij de Vlaamse Overheid. Bij goedkeuring zal een langer traject lopen in minstens 3 verenigingen en zal ook worden gewerkt aan lokale samenwerkingsverbanden (bv met de Kunstacademie) en duurzame kunstbeoefening.
 
Meer info vindt u hier.