Samen tegen armoede

24/10/2016
1 op 7 Belgen leeft vandaag in armoede. Een realiteit die vaak verborgen blijft achter gevels, want de meeste mensen in armoede doen er alles aan om hun problemen zo goed mogelijk te verbergen. Niet verwonderlijk, want ze krijgen te maken met heel veel vooroordelen. 'Het is hun eigen schuld', 'Liever lui dan moe', 'Iedereen heeft het moeilijk', ...

Samen Tegen Armoede, de nieuwe campagne van Welzijnszorg, gaat de uitdaging aan om de taboes te doorbreken en de complexiteit van het armoedeweb zichtbaar te maken. Een echtscheiding, gezondheidsproblemen, jobverlies, of zelf geboren worden in armoede. Het maakt dat armoede geen keuze is, maar een keten van problemen die elkaar versterken en waarin mensen verstrikt raken.  Geen ver-van-mijn-bed-show, maar een verhaal van mensen, vrienden en kennissen. Het kan ook jou, je collega, buurvrouw of winkelier om de hoek overkomen. Vandaag leven 1,7 miljoen Belgen in armoede.

Het Netwerk tegen Armoede is een van de partners van de campagne. Samen met honderden ervaringsdeskundigen, vrijwilligers, medewerkers beleidsmakers en wetenschappers bouwen we aan een breed solidair draagvlak in België. De opbrengst van de solidariteitscampagnes gaat naar 100 projecten en organisaties die armoede lokaal en structureel wegwerken. Elke actie telt. Ook u kan helpen.

Hier vindt u alle info.