Onze diensten

Op zoek naar meer inzicht in armoede bij uw organisatie, naar manieren om mensen in armoede te bereiken of beter vooruit te kunnen helpen? Of wilt u als bedrijf een gerichte aanpak om kwetsbare werknemers aan de slag te krijgen of te houden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.


Hoe kan jij helpen?

Wat je kan doen als organisatie

Voor organisaties die mensen in armoede bereiken, biedt het Netwerk tegen Armoede vorming en inzichten om mensen in kwetsbare situaties goed te begeleiden…..

Traject om armoedebestrijding in de visie van uw organisatie te integreren

Indien uw organisatie regelmatig cliënten, leerlingen,….treft die in een kwetsbare situatie leven, begeleidt het Netwerk tegen Armoede u graag om armoedebestrijding in uw visie te integreren.

Lees meer

Vormingspartnerschap om tot concrete handvaten en tools in armoedebestrijding voor uw organisatie te komen

Indien u als organisatie uw werknemers zoals leerkrachten, consulenten,…. meer inzicht in het leven in armoede wilt geven, kan het Netwerk tegen Armoede u vormingsmodules aanbieden.

Lees meer

Algemene kennismaking met een leven in armoede aan de hand van een eenmalige vorming

Indien u als organisatie een kennismaking met het leven in armoede zoekt, kan het Netwerk tegen Armoede u een éénmalige vorming aanbieden. Tijdens een ééndaagse vorming krijgt u een inleiding in de theoretische kaders en de leefwereld van mensen in armoede.

Lees meer

Wat je kan doen als bedrijf of lokaal bestuur

Als bedrijf of lokaal bestuur kunt u uw producten en diensten toegankelijker maken voor mensen in armoede, of uw werknemers die het moeilijk hebben extra begeleiden, of inzicht in een leven in armoede verwerven om spanningen op de werkvloer te reduceren….

arbeiders op stelling

U bent werkgever

Wordt u geconfronteerd met ziekteverzuim en verloop van werknemers die onvoldoende presteren omwille van privé-problemen? Heeft u veel werknemers waarbij er loonbeslag is? Krijgt u vaak vragen naar voorschotten? Dit zijn mogelijke signalen van een armoedeproblematiek.

Lees meer

U bent producent

Bedrijven en lokale besturen bieden producten en/of diensten aan. Deze kunnen beter afgestemd worden op de behoeftes van mensen in armoede.
We gaan samen met u aan de slag en onderzoeken met een panel van mensen in armoede hoe het product of de dienst armoedesensitiever kan gemaakt worden.

Lees meer

U als netwerk

Netwerken spelen een cruciale rol bij hun leden om nieuwe tools en methodieken aan te reiken. Door zijn leden samen te brengen kan het netwerk een groter aantal leden informeren over en sensibiliseren voor het belang van armoedesensitievere bedrijfsprocessen om personeelskosten te drukken en de tewerkstelling te verduurzamen

Lees meer

Wat je kan doen als individu

Armoede roept heel wat vragen op in onze samenleving! Wij verwelkomen elk engagement in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting. Elke stem tegen armoede maakt het verschil!

Op zoek naar engagement in de strijd tegen armoede? Dan bent u hier aan het juiste adres

Armoede roept heel wat vragen op in onze samenleving! Wij verwelkomen elk engagement in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting. Elke stem tegen armoede maakt het verschil!

Lees meer

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief


Volg ons

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.