Terug

Netwerken spelen een cruciale rol bij hun leden om nieuwe tools en methodieken aan te reiken.
Gezien de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijk te werken op retentie; ook absenteïsme is hoger bij kortgeschoolden. Door zijn leden samen te brengen kan het netwerk een groter aantal leden informeren en sensibiliseren voor het belang van armoedesensitievere bedrijfsprocessen om personeelskosten te drukken en de retentie te verbeteren

.

Workshop: Bedrijven en de armoede-SDG's

Tools om een armoedesensitief bedrijf te worden

“Beëindig armoede overal en in al haar vormen”: dat is de ambitieuze doelstelling van SDG 1. Ook verschillende andere SDG's zijn gerelateerd aan armoedebestrijding. Maar wat kan u als bedrijf concreet doen om bij te dragen aan deze uiterst belangrijke duurzame ontwikkelingsdoelstelling?

De infosessie wordt gegeven door een tandem van een ervaren trainer en ervaringsdeskundige.

Download hier de infofiche.

Infosessie op maat

Ondervinden de bedrijven in uw netwerk problemen rond absenteïsme en personeelsverloop? Hebben ze medewerkers binnen hun bedrijf die onvoldoende presteren omwille van privé-problemen? Krijgen ze vaak vragen naar voorschotten? Worden ze in stijgende mate geconfronteerd met loonbeslag? Dit zijn mogelijke signalen van een armoedeproblematiek.

Deze problemen staan een duurzame tewerkstelling van hun medewerkers in de weg. Nochtans betekent duurzame tewerkstelling een win-win voor werkgever én werknemer. Werkgevers rapporteren een daling van het absenteïsme, een verhoging van de motivatie en de prestaties en een daling van het personeelsverloop. Hieruit resulteren significante besparingen op het vlak van ziekteverzuim-, aanwervings-, ontslag- en opleidingskosten. Voor mensen in armoede is een duurzame tewerkstelling een belangrijke hefboom om uit armoede te geraken.

Vanuit haar unieke expertise in armoede ontwikkelde het Netwerk tegen Armoede instrumenten om hiermee aan de slag te gaan.

Tijdens deze infosessie laten we u proeven van onze aanpak.

De infosessie wordt gegeven door een tandem van een ervaren trainer en ervaringsdeskundige.

Workshops

U vindt hier de infofiches van onze workshops die we aan een groep van bedrijven kunnen aanbieden.

Hoe herken ik armoede bij werknemers
Hoe pak ik armoede bij werknemers aan
Hoe ga ik als vertrouwenspersoon om met een armoedeproblematiek

Neem ons aanbod van workshops door en contacteer ons om uw vraag te bespreken: christine.castille@netwerktegenarmoede.be, 0486 528 055.

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief


Volg ons

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.