Terug

Bij het begin van de coronacrisis werden de kantoren van Dienst Vreemdelingenzaken gesloten, waardoor het aanvragen van asiel tijdelijk niet meer mogelijk was. Sinds 6 april is het, door middel van een online formulier, terug mogelijk om een afspraak te maken bij DVZ. Het is dus geen asielaanvraag op zich.

Uitleg over hoe asiel online aanvragen bij DVZ met vertaling van de aanvraagformulieren (wel in te vullen in het Nederlands of het Frans) en bijhorende instructies in verschillende talen:

vluchtelingenwerk.be/onlineasiel (in het Nederlands)

cire.be/office-des-etrangers-introduction-de-demande-de-protection-internationale-en-ligne (in het Frans)

Sinds 15 april verzorgt Vluchtelingenwerk in haar Startpunt in Brussel elke woensdagvoormiddag ook een permanentie die je helpt bij het invullen van het online formulier bij DVZ. Contacteer daarvoor griet.jacques@vluchtelingenwerk.be

Wat met gezinshereniging?

Corona heeft dus een grote impact op mensen die in een procedure gezinshereniging zitten of die moeten aanvangen (termijnen die verstrijken, waardoor rechten kunnen vervallen of mensen aan hogere inkomens vereisten moeten voldoen…) Caritas International heeft hier een specifieke dienstverlening rond en roept mensen op om zeker contact te nemen:

caritasinternational.be/nl/asiel-migratie/coronavirus-impact-op-gezinshereniging

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.