Onze diensten

Op zoek naar meer inzicht in armoede bij uw organisatie, naar manieren om mensen in armoede te bereiken of beter vooruit te kunnen helpen? Of wilt u als werkgever een gerichte aanpak om kwetsbare werknemers aan de slag te krijgen of te houden? Wilt u inzetten op duurzame en inclusieve tewerkstelling? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.


Hoe kan jij helpen?

Wat je kan doen als organisatie

Voor organisaties die mensen in armoede bereiken, biedt het Netwerk tegen Armoede vorming en inzichten om mensen in kwetsbare situaties goed te begeleiden…..

Traject om armoedebestrijding in de visie van uw organisatie te integreren

Indien uw organisatie regelmatig cliënten, leerlingen ….treft die in een kwetsbare situatie leven, begeleidt het Netwerk tegen Armoede u graag om armoedebestrijding in uw visie te integreren.

Lees meer

Vormingspartnerschap om tot concrete handvaten en tools in armoedebestrijding voor uw organisatie te komen

Indien u als organisatie uw werknemers zoals leerkrachten, consulenten …. meer inzicht in het leven in armoede wilt geven, kan het Netwerk tegen Armoede u vormingsmodules aanbieden.

Lees meer

Algemene kennismaking met een leven in armoede aan de hand van een eenmalige vorming

Indien u als organisatie een kennismaking met het leven in armoede zoekt, kan het Netwerk tegen Armoede u een éénmalige vorming aanbieden. Tijdens een ééndaagse vorming krijgt u een inleiding in de theoretische kaders en de leefwereld van mensen in armoede.

Lees meer

Wat je kan doen als werkgever

Als werkgever kunt u uw werknemers die het moeilijk hebben extra begeleiden, of inzicht verwerven in een leven in armoede om spanningen op de werkvloer te reduceren ...

heftruck

U bent werkgever

Wordt u als werkgever geconfronteerd met ziekteverzuim en verloop van werknemers die onvoldoende presteren omwille van privéproblemen? Heeft u veel werknemers waarbij er loonbeslag is? Krijgt u vaak vragen naar voorschotten? Dit zijn mogelijke signalen van een armoedeproblematiek.

Het Netwerk tegen Armoede reikt een set van instrumenten aan waarmee u als werkgever uw HR-beleid armoedebewust kunt maken en de duurzame en inclusieve tewerkstelling van uw werknemers kunt garanderen.

Lees meer

Wat je kan doen als individu

Armoede roept heel wat vragen op in onze samenleving! Wij verwelkomen elk engagement in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting. Elke stem tegen armoede maakt het verschil!

Op zoek naar engagement in de strijd tegen armoede? Dan bent u hier aan het juiste adres

Armoede roept heel wat vragen op in onze samenleving! Wij verwelkomen elk engagement in de strijd tegen armoede en sociale uitsluiting. Elke stem tegen armoede maakt het verschil!

Lees meer

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.