In de 58 verenigingen van het Netwerk tegen Armoede staan mensen die in armoede leven centraal. Zij nemen er op alle niveaus het woord. Hun meningen en ervaringen vormen de basis voor onze dossiers waarmee we naar de overheid, het brede middenveld, het bedrijfsleven en de publieke opinie trekken.

Hoe kan jij helpen als...

Recent nieuws

Netwerk tegen Armoede zoekt Algemeen coördinator

Lees meer

Sociale tarieven voor mobiele telefonie in de maak

Lees meer


We luisteren ook naar jouw verhaal

De RuimteVaart creëert familiegevoel en tweede thuis in Leuven

Het gonst van de drukte als we bij De RuimteVaart in Leuven komen binnenvallen. Pascale en Marie-Josée ontvangen ons in het sociaal restaurant, waar ze in de keuken al druk bezig zijn. Pascale heeft jaren geleden De RuimteVaart leren kennen door een vriendin die als vrijwilliger in de keuken werkte. Marie-Josée is al 10 jaar actief in De RuimteVaart als vrijwilliger. Zij draait ook al een tijdje mee in de trekkersgroep van het Leuvens Collectief tegen Armoede.

We hopen dat De RuimteVaart nog lang mag blijven bestaan, want we willen een betere toekomst voor iedereen. Veel mensen hebben nood aan zo’n tweede thuis.”

(Dit verhaal is opgetekend vóór de coronacrisis - foto: Carl Vandervoort)

Lees het hele verhaal van Pascale en Marie-Josée.

Deel jouw verhaal met ons

Contacteer ons

Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief


Volg ons

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.