20-03-2020

Brusselse en Vlaamse regering schorten uithuiszettingen op

Terug

Goed nieuws. Van bij het uitbreken van de corona-crisis en de strenge preventiemaatregelen hebben wij, samen met de andere armoedeorganisaties, gepleit voor een opschorting van uithuiszettingen. Het is onmogelijk om in je kot te blijven als je geen dak boven je hoofd hebt. De Brusselse regering volgde die aanbeveling snel op en nu is ook de Vlaamse regering gevolgd. Een belangrijke bescherming voor kwetsbare mensen die, zelfs zonder uithuiszettingen, hele zware weken tegemoet gaan.

Netwerk tegen Armoede blijft wel, samen met zijn partners, pleiten voor een meer doorgedreven bescherming. Mensen in armoede blijven verstoken van essentiƫle noodhulp en dreigen bovendien hun sociale netwerk te verliezen. Dat dreigt tot onzichtbare menselijke drama's te leiden. Wij hopen daarom dat de Vlaamse regering snel aan de slag gaat met onze aanbevelingen.

Brussel verbiedt tijdelijk uithuiszettingen

Lees het artikel op Bruzz

Vlaamse regering verbiedt uithuiszettingen tijdens corona-crisis

Lees het artikel in Het Laatste Nieuws

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.