Terug

Samen met de partners uit de sector willen we signalen bundelen van mensen in armoede die getroffen worden door de corona-crisis. Misschien worden ze zelf ziek, maar, minstens even belangrijk, krijgen ze (nog) moeilijker toegang tot zorg of dienstverlening. Of zien jullie goede praktijken die kunnen gelden als voorbeeld voor anderen?

We vragen expliciet jullie hulp om dit in kaart te brengen door deze korte bevraging in te vullen: https://forms.gle/iwV2n7n6FsagkjkT9

Via deze link kunnen jullie antwoord geven op onderstaande vragen. Het Netwerk, in samenwerking met de andere armoede-organisaties, bundelt jullie signalen in de richting van beleidsmakers en de publieke opinie. Samen kunnen we het verschil maken voor mensen in armoede.

  • Hoe beïnvloeden de Corona-crisis en de bestrijdingsmaatregelen het leven van mensen in armoede?
  • Welke positieve / negatieve aanpak zien jullie op het terrein in de aanpak van de Corona-crisis ten aanzien van mensen in armoede ?
  • Zien jullie noden van kwetsbare mensen die niet aangepakt worden, die men vergeet , die men niet of onvoldoende inschat ?
  • Hebben jullie als vereniging specifieke noden/behoeften? Bv. tav partnerorganisaties, lokale besturen, maar ook tav het Netwerk tegen Armoede?
  • Ondervinden jullie financiële gevolgen van de corona-crisis en de genomen maatregelen? Bv. hoge telefoniekosten, lagere inkomsten sociaal restaurant, ...

Hier vinden jullie alvast de brief aan de lokale besturen, waarin Welzijnsschakels ondersteuning vraagt in de organisatie van de lokale voedselbedelingen.

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.