Terug

Een aantal onder jullie stelden ons de vraag naar een exit-strategie. Het tijdig beschikken over voldoende beschermingsmateriaal, de praktische organisatie, ... zijn vraagstukken die aan bod komen. We zijn inmiddels gestart met de voorbereiding en zijn op zoek, samen met andere armoedeorganisaties (Welzijnsschakels, ATD, Samenlevingsopbouw, ..), naar hoe we ons zo goed als mogelijk kunnen voorbereiden en organiseren op een heropstart. Tegelijkertijd blijven we jullie ondersteunen in de huidige omstandigheden. Aarzel niet om ons te contacteren n.a.v. de problematieken die zich aftekenen op het terrein.

Daarnaast zitten we mee aan tafel in de Vlaamse 'Taskforce kwetsbare gezinnen' om ervoor te zorgen dat ze mensen in armoede niet vergeten. Voor mensen in armoede bestaat het gevaar dat gevolgen op allerlei levensdomeinen nog lang zullen doorwerken. Ook hier zullen we de nood aan een duidelijke exit-strategie op tafel leggen. We informeren jullie als er nieuwe informatie beschikbaar is.

N.a.v. de berichtgeving over de mondmaskers en het intussen duidelijk is dat de overheid niet tijdig mondmaskers voor alle burgers kan voorzien zijn we, naast initiatieven van steden, organisaties, personen, ... op onszelf aangewezen. Wij hopen dat jullie, bezoekers, vrijwilligers, medestanders, ... aan voldoende mondmaskers (al dan niet een geweven sjaal of bandana) geraken. Er is inmiddels ook een nationale naai-actie opgezet door de VRT met Lieven Scheire als gezicht: maakjemondmasker.be

Helaas dreigen opnieuw de meest kwetsbaren uit de boot te vallen, we vrezen dat op vele plekken onze mensen geen of te weinig betaalbare en kwalitatieve maskers zullen hebben. Soms ontbreekt het ook aan kennis over juist gebruik. Dit willen we zoveel als mogelijk proberen te voorkomen, ook al zijn we ons ervan bewust dat dit eigenlijk niet onze opdracht is. Als we het verschil echter kunnen maken dan moeten we dat proberen doen, het zijn bijzondere tijden. Intussen zijn we gestart met een belronde waarin we jullie bevragen over wat jullie nu al doen, interesse hebben om deel te nemen aan een groepsaankoop of evt. iets kunnen betekenen voor anderen op dat vlak.

Eva Mouton maakte ook een handig overzicht van wat je moet weten over mondmaskers.

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.