Terug

Eerder berichtten we al dat er een uitstel van betaling van belastingen komt met 2 maanden (dat gaat over de belastingen die je dit jaar moet betalen en die gebaseerd zijn op je aangifte van vorig jaar). Die info klopt nog altijd. Maar opgelet, dit mag je niet verwarren met je belastingaangifte. Daarvoor komt er geen uitstel door Corona. Je belastingaangifte (aangifte van dit jaar, 2020, over je inkomsten van vorig jaar, 2019) moet nog steeds ten laatste binnen op volgende data:

30 juni als je een papieren aangifte invult;

30 juni om je papieren antwoordformulier op het Voorstel Vereenvoudigde Aangifte in te dienen;

16 juli als je je aangifte doet via TaxOnWeb;

16 juli om via TaxOnWeb je Voorstel Vereenvoudigde Aangifte te bevestigen/verbeteren;

22 oktober als je je aangifte laat doen door een ‘mandataris’ (meestal een boekhouder of notaris).

standaard.be/cnt/dmf20200505_04945988

financien.belgium.be/nl/Actueel/belastingaangifte-hoe-wanneer-aangifte-indienen

In de Corona Update vind je nog altijd belangrijke info over hoe je de aangifte moet invullen, wat een 'voorstel van vereenvoudigde aangifte' is, wat je moet doen als je geen aangifteformulier kreeg, wat je zeker moet nakijken, hoe je hulp kan krijgen bij het invullen...Ook over het uitstel van betaling wegens Corona kan je er alles nog eens nalezen! Spreek er jullie mensen over aan, door de lockdown is er veel minder hulp dan anders en zowel de aangifteformulieren als de eerste 'aanslagen' (berekeningen van nu te betalen belasting) vallen sinds kort in de brievenbus bij de mensen... Signaleer ons zeker ook de problemen die jullie vaststellen, we proberen dit federaal ook op de agenda van de taskforce 'kwetsbare mensen' te krijgen. Mail of bel Arne bij vragen: arne.proesmans@netwerktegenarmoede.be +32475368431

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.