Terug

De ‘Inkomensgarantie voor Ouderen’ of ‘IGO’ kan je het makkelijkst omschrijven als een ‘leefloon voor ouderen’ dat je als 65+er krijgt. Sinds vorige zomer worden mensen met zo’n IGO strenger gecontroleerd wanneer ze even of voor langere tijd van huis zijn. De controle gebeurt nu bij iedereen en door de postbodes van bpost. Hier lees je hoe we daar tot nu op reageerden.

Onze acties kwamen er omdat enkele verenigingen zelf aan onze mouw trokken, zij leverden al heel wat ervaringen. Maar we zoeken nog extra ervaringen. Oók mensen met IGO die nog niet te maken kregen met de nieuwe controles kunnen ons helpen.

Belangrijk: op 3 maart is er, méé onder onze druk, een hoorzitting in het parlement waar ook wij gehoord worden. Heel kort dag, we know, maar wat tegen dan binnen is, kunnen we al gebruiken. Uiteraard kan alles wat jullie ons nadien bezorgen ook nog helpen, we verwachten jammer genoeg niet dat dit 1-2-3 opgelost zal zijn.
Alle ervaringen, hoe beperkt ook, zijn welkom en mag je bezorgen via mail (liefst) of telefoon aan Arne arne.proesmans@netwerktegenarmoede.be 0475/36.84.31.

Hier vind je een documentje met meer uitleg en een aantal vragen voor de IGO-ers in jullie vereniging. Uiteraard behandelen we alles anoniem.

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.