Terug

De vraag naar extra ondersteuning voor beschermingsmateriaal naar kabinet Beke en administratie is opnieuw uitdrukkelijk gesteld, ze gaan dit op tafel leggen bij de bevoegde instanties. We hebben echter niet stilgezeten. Op basis van onze belronde, jullie antwoorden en vragen hebben we een aantal scenario's uitgewerkt waarvan we de afgelopen week en dagen getracht hebben de haalbaarheid in te schatten. Het beste scenario was een groepsaankoop van een pakket aan verschillende beschermingsmaterialen (stoffen mondmaskers, handgels, handschoenen, plexiglas, ..) maar dit aanbod is quasi onbestaand, laat staan betaalbaar. In onze zoektocht gaven we in de eerste plaats voorrang aan stoffen mondmaskers tov andere materialen (die zijn immers eenvoudiger te verkrijgen en kennen ook alternatieven).

Uit onze rondvraag blijkt dat weinig leveranciers dit aanbieden tegen een betaalbaar tarief (prijzen gaan tot €10/stuk exclusief leveringskost). In geval van een betaalbaar tarief kunnen ze amper aan de vraag voldoen waardoor de leveringstermijnen al midden juni zijn. Bovendien krijgen grotere bestellingen voorrang op kleinere bestellingen (zelfs in de sociale economie). Er bestaat nog een waterkans dat we alsnog een groepsaankoop van stoffen mondmaskers kunnen aanbieden tegen een betaalbaar tarief, maar dat weten we pas begin volgende week met zekerheid. In de verduidelijkende nota m.b.t. de richtlijnen proberen we jullie alvast op weg te helpen om aan het nodige beschermingsmateriaal te geraken.

We houden jullie op de hoogte als er nieuwe informatie beschikbaar is.

Hier vinden jullie alvast nog eens de richtlijnen in verband met preventie en hygiëne.

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.