22-05-2020

Impact van coronacrisis op mensen in armoede

Terug

De coronacrisis heeft een zware impact op de financiƫle situatie en welzijn van mensen in armoede. Van bij het begin van de crisis gaan wij actief op zoek naar ervaringen van mensen binnen onze verenigingen waar armen het woord nemen. Ook andere armoedeorganisaties doen dat. Die bundeling van signalen wordt systematisch opgevolgd en geactualiseerd. We stellen vast dat mensen het op financieel vlak steeds moeilijker krijgen, zelfs voor de groep die niet rechtstreeks geconfronteerd wordt met inkomensverlies. Daarnaast loert voor veel mensen het sociaal isolement om de hoek en raken ze daardoor ook psychisch en mentaal in de problemen. Tegelijk is de toegang tot hulp- en dienstverlening veel moeilijker geworden. Wij vragen dat zowel de federale als de Vlaamse overheid werk maken van dringende financiƫle steun om kwetsbare gezinnen te helpen om deze crisis te doorstaan.

Lees hier de signalenbundel. Die kwam tot stand in samenwerking met Brussels Platform Armoede, Welzijnsschakels en ATD Vierde Wereld.

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.