Terug

Kan je je kind nog inschrijven?

Om wacht- of kampeerrijen te vermijden, zijn alle fysieke inschrijvingen opgeschort tot en met 31 augustus 2020. Wat de overheid communiceert is dit (we vertaalden naar perspectief van ouders):

Inschrijvingen voor het basis- en secundair onderwijs gebeuren vanop afstand, bijvoorbeeld digitaal, via de telefoon. Je zal dat te weten moeten komen via de school (raadpleeg hun website, doe een telefoontje met de vraag ‘hoe kan ik mijn kind inschrijven?’).

Digitale inschrijvingen gebeuren chronologisch (dus volgens het moment dat je inschrijft). Het eerste bericht (via mail, telefoon), tijdens de inschrijvingsperiode, van een ouder of leerling dat hij wil inschrijven, is het moment dat geregistreerd wordt in het inschrijvingsregister. Om je inschrijving helemaal officieel te maken, moet je het pedagogisch project en schoolreglement ondertekenen. Dat moet gedurende deze periode op afstand gebeuren (digitaal, per post, scan…). Het ondertekenen mag met bijvoorbeeld een foto aangetoond worden.

Als je kind al ingeschreven is, blijft het ingeschreven.

Als de inschrijvingsperiode voor voorrangsgroepen nog niet afgelopen was op 16 maart, loopt die verder eens de inschrijvingen opnieuw beginnen.

Opendeurdagen gaan niet door.

Een school kan uitzonderlijk ouders en kandidaat-leerlingen op school ontvangen (max. 3 personen tegelijk). Dat kan alleen wanneer geen andere leerlingen aanwezig zijn, op afspraak en volgens de nodige veiligheidsmaatregelen. Dit is enkel bedoeld voor wie verminderde toegang heeft tot digitale alternatieven.

Aan elk kind dat geweigerd wordt door een school, moet een 'mededeling van niet-gerealiseerde inschrijving' uitgereikt worden. Bewaar dit zorgvuldig. Je zal je kind moeten aanmelden of digitaal inschrijven in een andere school.

Vraag een bevestiging per mail of brief dat je kind is ingeschreven!

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.