Terug

Sinds begin dit jaar is de nieuwe VZW wetgeving van kracht. LET OP: zelfs al hebben jullie nog tot 1.1.24 om de statuten van jullie vereniging aan de nieuwe VZW wetgeving aan te passen, wees ervan bewust dat…
· indien jullie voordien iets aan de statuten willen wijzigen, jullie verondersteld worden om op datzelfde moment ook de overige zaken in regel te brengen met de nieuwe wetgeving.
· zelfs als jullie de statuten pas tegen 1 januari 2024 aanpassen, van jullie wordt verwacht dat je je vanaf 1 januari 2020 aan de nieuwe regelgeving houden. Een belangrijke wijziging om bv rekening mee te houden bij de organisatie van de op stapel staande AV's is het feit dat de oproeptermijn voor AV’s verschoven is van 8 naar 15 dagen.

Meer informatie over deze en de andere wijzigingen ivm de nieuwe vzw wetgeving vinden jullie op scwitch.be/nieuwe-vzw-wetgeving

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.