Terug

Onze volgende overlegdag met verenigingen vindt plaats op donderdag 20 februari 2020 (let op de mooie datum!) bij het Netwerk tegen Armoede. We starten met onthaal vanaf 9u30. De werkgroepen vinden plaats van 10u tot 12u30. Jullie kunnen kiezen tussen volgende 3 thema’s:

  1. WERKGROEP WONEN GAAT NIET DOOR!

Wegens ziekte wordt de werkgroep wonen geannuleerd. Je kunt wel nog altijd inschrijven voor een van de andere werkgroepen (zie onder). Dat geldt uiteraard ook voor wie al ingeschreven was voor de werkgroep wonen.

  1. Geïndividualiseerd Project Maatschappelijke Integratie (GPMI) : wat zijn jullie ervaringen?
    Sinds 2016 moet iedereen die een leefloon wilt ontvangen een Geïndividualiseerd Project Maatschappelijke Integratie (GPMI) ondertekenen. Het GPMI is een soort contract waarbij aan de persoon allerlei voorwaarden opgelegd worden om zijn of haar leefloon te ontvangen. De overheid zal in de komende maanden het GPMI evalueren en dan willen wij natuurlijk dat ze ook rekening houden met de mening van mensen in armoede! Wij weten dat er heel wat problemen zijn met het GPMI (veel eisen, niet iedereen weet wat in zijn / haar contract staat, contracten worden plots opgezegd,…) maar organiseren deze bevraging omdat we graag van jullie horen hoe alles op dit moment loopt en hoe jullie de minister zouden adviseren. Wij horen het graag op 20 februari !
    Deze sessie wordt georganiseerd door het Belgisch Netwerk samen met het Netwerk tegen Armoede. Ook de collega’s van het Waals Netwerk hebben we uitgenodigd.
    Inschrijven en meer info bij caroline.vanderhoeven@bapn.be.

  2. Meerjarenplan
    In deze groep focussen we samen nog eens op een aantal specifieke elementen van het meerjarenplan van het Netwerk tegen Armoede. We hakken geen grote knopen meer door (dat deden we eerder samen al op het forum in november en op de startdag in januari) maar nemen de tijd om eens rustig door te praten over een aantal mogelijke pistes voor de toekomst. Bijvoorbeeld: wil je graag mee nadenken over de groepsbijeenkomsten (overlegdag, forum, ..) van de toekomst? Of hoe het Netwerk straffer naar buiten kan komen via digitale en creatieve acties? Of? ... Dan ben jij de persoon die we zoeken om te komen meepraten! Het maakt
    niet uit of je al eerder deelnam aan bv. het forum of de startdag. Voorkennis
    is dus niet vereist.
    Meer info en inschrijven bij nicolas.vanpraet@netwerktegenarmoede.be.

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.