Terug

Organisaties die de brug slaan tussen mensen, groepen en gemeenschappen om armoede aan te pakken, zetten we graag in de bloemetjes met deze Prijs Armoede Uitsluiten. Een samenleving zonder armoede en uitsluiting is voor Welzijnszorg een inclusieve samenleving. Iedereen, ongeacht afkomst of mogelijkheden, en op basis van gelijkwaardige rechten en plichten, heeft een plek. Solidariteit verbindt mensen en groepen.

Welzijnszorg wil dit jaar met de Prijs Armoede Uitsluiten initiatieven en organisaties bekronen die het wij-zij-denken doorbreken: zij die armoede aanpakken door over de grenzen van levensbeschouwing, nationaliteit, afkomst en culturen heen vanuit een open, leergierige houding de brug te slaan tussen mensen in Vlaanderen en/of Brussel.

Op 30 mei 2020 maakt Welzijnszorg de laureaat van de Prijs Armoede Uitsluiten 2020 bekend tijdens haar Picknick Solidair in Leuven. Vijf genomineerden krijgen een infostand tijdens Picknick Solidair én een voorstellingfilmpje van hun werking. De laureaat gaat naar huis met het brons ‘De Levensloop’ en €20.000.

Interesse? Nomineer dan jouw organisatie voor de Prijs Armoede Uitsluiten 2020. Deadline is 15 april. Alle info over de Prijs Armoede Uitsluiten 2020 vind je hier.

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.