Terug

Het is belangrijk andere bezoekers, als zij recent contact hadden met een besmette persoon, daarvan op de hoogte te brengen en op te roepen extra waakzaam te zijn voor symptomen. Aan de besmette persoon communiceer je dat de andere bezoekers geïnformeerd moeten worden, dat dit anoniem kan gebeuren, maar dat het niet uitgesloten is dat men uiteindelijk afleidt over wie het gaat. Het beroepsgeheim blijft daarbij van kracht, het is in geen geval toegestaan om de identiteit van de besmette bezoeker kenbaar te maken zonder diens toestemming.

Het risico op besmetting met COVID-19 virus is reëel en de gevolgen van een besmetting kunnen ernstig zijn. Het is van essentieel belang om iedereen op regelmatige basis alert te maken op het naleven van de algemene hygiënemaatregelen, thuis te blijven en bij vertoon van de symptomen (koorts, hoesten en ademhalingsmoeilijkheden) in de eerste plaats telefonisch contact op te nemen met de huisarts. De arts zal op basis van een specifieke procedure kunnen beoordelen bij welke personen een coronavirustest moet worden overwogen. Sommige bezoekers hebben geen vaste huisarts. Tracht hiervoor afspraken te maken met huisartsenpraktijken in de buurt om te zorgen voor een vlotte en warme doorverwijzing. Draag hiermee maximaal bij aan het vermijden van uitstel van zorg.

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.