Terug

Mensen in armoede ervaren structurele uitsluiting op verschillende levensdomeinen. De coronacrisis maakt de bestaande ongelijkheden extra zichtbaar, maar brengt ook nieuwe ongelijkheden en maatschappelijke uitdagingen met zich mee.

Deze signalenbundel werd van bij aanvang van de lockdown opgesteld op basis van de ervaringen van mensen in armoede van Vlaamse en Brusselse Verenigingen waar Armen het Woord Nemen, Welzijnsschakels en ATD-Vierde Wereld. Na 5 weken lockdown delen we met jullie een eerste stand van zaken rond de problemen die mensen in armoede in het dagelijkse leven ervaren.

We blijven, in samenwerking met de andere armoedeorganisaties, jullie signalen bundelen in de richting van beleidsmakers en de publieke opinie. We plannen in de loop van de komende weken nog een belronde met enkele specifieke vragen over de signalen die ons hebben bereikt en zoeken samen met jullie hoe we jullie verder kunnen ondersteunen, ook tijdens een volgende fase van versoepeling. Aarzel niet om ons te contacteren n.a.v. de problematieken die zich aftekenen op het terrein.

We volgen de situatie nauwgezet op en informeren jullie als er nieuwe informatie beschikbaar is en extra maatregelen nodig zijn. Het zal creativiteit en flexibiliteit vragen om de werkingen aan te passen aan de omstandigheden en bepaalde diensten tijdelijk anders te organiseren. Samen kunnen we het verschil maken voor mensen in armoede, ook in het post-corona tijdperk. Onze oprechte dank en waardering voor alle verenigingen voor de geleverde inspanningen!

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.