Terug

Hoor je dit wel eens vallen in je vereniging? “Dat formulier vul ik thuis wel in.” “Ik ben mijn bril vergeten.” “Mijn geschrift kan niemand lezen. Schrijf jij het anders even op?” “Een computer, dat is niks voor mij.”

Dan zou het wel eens kunnen dat die persoon laaggeletterd is. Als je denkt aan mensen in je vereniging die aan hun geletterdheidscompententies zouden kunnen en willen werken, kan je hen helpen de stap te zetten.
Bijvoorbeeld naar het centrum voor basiseducatie in je buurt. Zij geven cursussen in basisvaardigheden zoals taal, wiskunde, maatschappijoriëntatie en computerlessen. Je kan het open aanbod volgen, maar ze organiseren ook maatwerk in organisaties.

Andere mogelijkheden voor volwassenen:
· Ook als volwassene kan je je diploma secundair onderwijs halen, een beroepsgerichte vorming volgen, Nederlands als tweede taal of een andere taal leren – in het volwassenenonderwijs. Kijk op vlaanderen.be/een-diploma-secundair-onderwijs-behalen-via-het-secundair-volwassenenonderwijs-vroeger-tweedekansonderwijs
· De Vormingplus-centra bieden een brede waaier aan activiteiten om je in je vrije tijd verder te ontwikkelen en je persoonlijke en sociale competenties te vergroten.

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.