03-02-2021

BREEX Group schenkt 10.000 euro aan Netwerk tegen Armoede

BREEX overhandigt een cheque van 10.000 euro aan het Netwerk tegen Armoede
Terug

BREEX Europe nv, het sterk groeiende bedrijf dat kmo’s en zelfstandigen begeleidt om hun administratie te digitaliseren, zet zich in voor het goede doel. Vanaf 2021 steunt het jaarlijks, in functie van de gerealiseerde omzet, een organisatie die ijvert voor het maatschappelijk welzijn. In 2021 is dat het Netwerk tegen Armoede.

“Ten gevolge van corona krijgen meer en meer gezinnen het moeilijk. Met een donatie aan het Netwerk tegen Armoede hopen we ons steentje bij te dragen”, aldus Kevin Hoste, het gezicht van initiatief bij BREEX Group.

Ervaringsdeskundige Cindy Van Geldorp: "Doordat veel online gebeurt, zijn mensen in armoede soms letterlijk afgesneden van de buitenwereld. Ze beschikken immers niet altijd over een goede internetverbinding, de juiste toestellen of digitale vaardigheden."

Initiatiefnemer Vasco Marin: “De vooropgestelde cijfers zullen we met de BREEX Group niet halen. Toch prijzen we ons gelukkig dat we nog een groei optekenen. Wij vinden het daarom onze plicht om zij die wel getroffen werden door de coronacrisis te helpen. We steunen het Netwerk tegen Armoede niet alleen financieel, maar vestigen ook de aandacht op een maatschappelijke nood, die de komende maanden alleen maar zal toenemen.”

Geen eenmalige actie

De solidariteitsactie blijft zeker geen eenmalige gebeurtenis. Afhankelijk van zijn bedrijfsomzet selecteert BREEX jaarlijks een organisatie waaraan het een bijdrage levert. Ondernemingen die met BREEX in zee gaan, steunen zo onrechtstreeks het goede doel.

Kevin Hoste, COO bij BREEX Europe, is enthousiast: “Ik was meteen bereid om het voortouw te nemen in deze actie. Door ons initiatief zichtbaar te maken op sociale media en onze klanten te sensibiliseren, zetten we de maatschappelijke noden in de kijker bij ondernemers. Het menselijke welzijn zit nu eenmaal in het DNA van de groep**. "

De digitale kloof verkleinen

“Het Netwerk zal de gift dan ook gebruiken om de digitale kloof te verkleinen en te investeren in heldere en laagdrempelige communicatie."

Het Netwerk tegen Armoede is erg dankbaar voor de gift van BREEX Europe en engageert zich om die optimaal te besteden. Mensen in armoede zijn door de coronacrisis extra hard getroffen. Zij die vóór de crisis al in armoede leefden, hebben het vaak nog harder te verduren. Sommigen kwamen vóór de pandemie al weinig uit hun kot, maar zijn nu gewoon bang om buiten te komen. Doordat veel online gebeurt, zijn ze soms letterlijk afgesneden van de buitenwereld. Ze beschikken immers niet altijd over een goede internetverbinding, de juiste toestellen of digitale vaardigheden”, aldus ervaringsdeskundige Cindy Van Geldorp. “Het Netwerk zal de gift dan ook gebruiken om de digitale kloof te verkleinen en te investeren in heldere en laagdrempelige communicatie. Met visueel materiaal zoals infografieken wil het Netwerk mensen in armoede en hun lokale verenigingen ondersteunen.”

Waarom BREEX 10.000 euro schenkt aan het Netwerk tegen Armoede

Lees meer op de website van BREEX

Persbericht "BREEX Group schenkt 10.000 euro aan Netwerk tegen Armoede"

Lees het persbericht

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.