06-05-2021

Heidi Degerickx wordt nieuw algemeen coördinator

Terug

Vanaf 1 juli krijgt Heidi Degerickx de leiding over het Netwerk tegen Armoede. Waarnemend algemeen coördinator Nicolas Van Praet neemt dan zijn vorige functie als Netwerkcoördinator terug op.

Vanuit een uitgesproken engagement samen met mensen die (over)leven in armoede strijden tégen armoede en vóór mensenrechten

Heidi is 44 jaar, getrouwd en woont in Aalst. Ze heeft de afgelopen 20 jaar een uitgebreide expertise opgebouwd m.b.t. structurele armoedebestrijding. Van 2000 tot 2013 was ze werkzaam in de Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen in Aalst. Van 2014 tot 2020 heeft ze aan Universiteit Gent gewerkt als assistent, aan de vakgroep Sociaal Werk en Sociale Pedagogiek. Ze publiceerde er een historisch doctoraat over wat het betekent om “stem te geven aan mensen in armoede” vanuit de verenigingen waar armen het woord nemen. Momenteel is ze aan de slag bij de Vlaamse Vrouwenraad als stafmedewerker armoedebeleid en projectcoördinator.

We gaan er samen voor om vanuit een uitgesproken engagement samen met mensen die (over)leven in armoede te strijden tégen armoede en vóór mensenrechten.

Heidi Degerickx op LinkedIn

Lees meer over Heidi Degerickx

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.