01-10-2021

KLIMAATBELEID JA - KLIMAATARMOEDE NEEN

banner Klimaatmars 10/10/2021
Terug

Tik. Tak. De klok tikt. De opwarming van de aarde is niet langer een ver-van-ons-bed-show. Ook België deelt in de klappen. Kijk maar naar de overstromingen van half juli dit jaar. De overstromingen maken ook de sterke sociale ongelijkheid pijnlijk duidelijk. Armoede krijgt plots een nieuw gezicht. Duizenden gezinnen waar het water al aan de lippen stond, verloren hun woonst en heel hun hebben en houden. Ze dreigen nu kopje-onder te gaan.

Elke nieuwe overstroming of bosbrand maakt het ons steeds duidelijker dat klimaatarmoede in de 21ste eeuw alles te maken heeft de verantwoordelijkheid voor het klimaat van ons allemaal. En dat de meest kwetsbaren het grootste slachtoffer zijn. De landen in het Zuiden kampen bovendien met grote droogte of reuze(bos)branden. Er is geen tijd meer voor uitstel.

KLIMAATBELEID JA - KLIMAATARMOEDE NEEN

Kom op 10 oktober mee in actie tijdens de klimaatmars! Dat is aan de vooravond van een belangrijke Europese top en de grote klimaattop in Glasgow. Er is nog tijd om de loop van de geschiedenis te veranderen. En jij, Wat deed jij op 10 oktober 2021?

Het Netwerk tegen Armoede loopt ook mee met een delegatie.

Onze slogan:

KLIMAATBELEID JA
KLIMAATARMOEDE NEEN

Op de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober zetten we de participatie van mensen in armoede aan de samenleving centraal. We roepen alle overheden op om te luisteren naar de stem van kwetsbare mensen en hen mee te laten nadenken over oplossingen. Zo kunnen ze deelnemen én deelhebben aan de samenleving. Ook over het klimaat hebben mensen in armoede wat te zeggen.

BackToTheClimate - Klimaatmars op zondag 10/10/2021

Lees meer over de Klimaatmars

Klimaatrampen, gezondheidscrisissen, digitalisering: mensen in armoede zijn het minst beschermd tegen deze externe schokken.

Reactie van Belgian Minimum Income Network (BMIN) op de overstromingen: "Trek eindelijk de laagste inkomens op tot boven de Europese armoedegrens"

Lees de reactie van Belgian Minimum Income Network (BMIN)

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.