17-10-2021

Plak op kinderen in armoede niet al op voorhand een stigma

Terug

Naar aanleiding van de Werelddag van Verzet tegen Armoede op 17 oktober 2021 legde ervaringsdeskundige Cindy Van Geldorp in Libelle Mama uit wat kinderarmoede betekent en welk effect het heeft op het leven en de toekomst van kinderen.

"Plak op kinderen in armoede niet al op voorhand een stigma"

Kinderen die opgroeien in een gezin dat het niet breed heeft en waar mama of papa zich voortdurend zorgen moet maken over geld, staan constant onder stress. Kinderen zijn immers als een spons: ze voelen de spanning en het permanente ongemak van hun ouders naadloos aan waardoor de ruimte om zich zorgeloos te ontwikkelen veel kleiner wordt. En dat geldt zowel emotioneel, motorisch als cognitief.”

Cindy roept op om mensen in een kwetsbare positie menswaardig deel te laten uitmaken van de maatschappij: "Geef hen alle kansen in het onderwijs die ze verdienen, probeer hen daar zo ruim mogelijk te ondersteunen en stop met stigmatiseren."

Interview met ervaringsdeskundige Cindy voor Libelle Mama op 17/10/2021

Lees het interview

Centraal thema 'maatschappelijke participatie' op 17 oktober 2021

Lees meer op 17oktober.be

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.