12-09-2021

Voor mensen in armoede moet het ergste nog komen

Terug

Het aantal mensen met een leefloon of dat financiƫle hulp vraagt aan het OCMW is de voorbije maanden gedaald. Toch vreest het Belgisch Netwerk voor Armoedebestrijding dat voor mensen in armoede het ergste nog moet komen, zeker nu eind deze maand de meeste steunmaatregelen aflopen. "We vrezen dat de schuldproblematiek de komende maanden nog zal toenemen". Ook het Netwerk tegen Armoede reageert in De Zondag van 12/9/2021.

Mensen bij wie het water voordien al aan de lippen stond, hadden het nog harder te verduren

"Mensen bij wie het water voordien al aan de lippen stond, hadden het nog harder te verduren", weet Heidi Degerickx van het Netwerk tegen Armoede. "Bepaalde tijdelijke maatregelen waren meer dan welkom en zelfs hard nodig, maar zijn geen antwoord op de structurele oorzaken van armoede. Heel wat organisaties zagen de vraag naar voedselhulp stijgen bij het uitbreken van de coronacrisis. Voedselhulp is echter een noodzakelijk kwaad, een vorm van noodhulp in tijden van crisis die beperkt moet zijn in tijd en ruimte."

"Voor mensen in armoede moet het ergste nog komen"

Lees het artikel in De Zondag van 12/9/2021 op pag. 3

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.