03-06-2021

vzw De Vrolijke Kring wint Prijs Armoede Uitsluiten 2021

Terug

vzw De Vrolijke Kring uit Ronse heeft op 3/6/2021 de Prijs Armoede Uitsluiten 2021 van Welzijnszorg in ontvangst genomen. Een welgemeende proficiat!

Uit vijf genomineerden koos de jury vzw De Vrolijke Kring uit Ronse, een afdeling van Welzijnsschakels en één van onze verenigingen waar armen het woord nemen.

Welzijnszorg (Samen Tegen Armoede) reikte voor de 22e keer de Prijs Armoede Uitsluiten uit. Dit jaar zetten ze organisaties die bewust werk maken van het mentaal welbevinden van mensen met ervaring in armoede in de kijker.

Uitreiking Prijs Armoede Uitsluiten 2021 aan De Vrolijke Kring

De Vrolijke Kring krijgt de prijs voor haar authentieke en participatieve werking

"De Vrolijke Kring krijgt de prijs voor haar authentieke en participatieve werking. Ze hebben aandacht voor structurele armoedebestrijding en voor de betekenis van armoede voor zij die het aan den lijve ondervinden,” vertelt Marc Justaert, voorzitter van Welzijnszorg.

Mensen kunnen terecht in De Vrolijke Kring voor uit laagdrempelige activiteiten: koffiemomenten (permanenties), het koor 'De Vrolijke Noten', het creatieve atelier ’t Paletje, maar ook computerles, kookworkshops en naald en draad.

Mensen ruimte bieden om op een creatieve manier uiting te geven aan hun gevoelens en verlangens

Via deze activiteiten wil De Vrolijke Kring mensen ruimte bieden om op een creatieve manier uiting te geven aan hun gevoelens en verlangens. Die momenten zorgen voor ontspanning en geven mensen de kans anderen te leren kennen en hun netwerk te verruimen. Doorheen deze activiteiten krijgen mensen de kans om hun talenten te ontdekken en verder te ontplooien. Zo worden mensen sterker. Daarin geloven we heel sterk, de waarde en mogelijkheden van elke mens,” vertelt Leen Vandenhaute, coördinator van De Vrolijke Kring.

De Prijs Armoede Uitsluiten bedraagt 20.000 euro om de werking te versterken. Naast de financiële steun is de Prijs ook een erkenning voor het werk in De Vrolijke Kring. Vlaams minister van armoedebestrijding Wouter Beke ging de prijs in Ronse overhandigen.

Tijdens de prijsuitreiking nam Guy Janssens, lid van De Vrolijke Kring het woord: “U gelooft in ons en waardeert wat wij hier samen doen. Dat is voor ons het mooiste cadeau dat u ons kan geven. Uw aanwezigheid stimuleert ons nog meer in wat wij doen. Deze prijs is veel meer dan een klopje op onze schouder. Wij willen Welzijnszorg bedanken voor deze steun. Uw steun heeft zin. U investeert in mensen en dat is de beste investering die u kan doen.”

Met deze prijs en campagne ‘Weet jij wat er in mij omgaat?’ vraagt Welzijnszorg aandacht voor de mentale impact van leven in armoede.

Prijs Armoede Uitsluiten 2021 van Welzijnszorg

Lees meer over de Prijs Armoede Uitsluiten

Bijdrage in Het Journaal op 3/6/2021 om 13u op één: De Vrolijke Kring in de bloemetjes gezet

Herbekijk Het Journaal

vzw De Vrolijke Kring

Lees meer

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.