09-06-2022

De Keeting genomineerd voor Prijs Armoede Uitsluiten 2022

Terug

Armoedevereniging De Keeting uit Mechelen is genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg. De vereniging was één van de vijf genomineerden voor de prijs. De jury apprecieerde De Keeting voor haar strijd voor het recht op cultuur en vrije tijd. Jongerenorganisatie D'Broej Centrum West kaapte de prijs weg op 9/6/2022.

De jury drukte haar appreciatie uit voor onze vereniging: "De Keeting is een vereniging waar armen het woord nemen en werkt zoals vele van deze verenigingen rond het recht op cultuur en vrije tijd vanuit de ervaringskennis van mensen in armoede zelf. Historisch hebben deze verenigingen dit recht op cultuur op de kaart gezet sinds het Algemeen Verslag over de Armoede in 1994."

"De Keeting maakt in Mechelen echt het verschil voor en met mensen in armoede en doet dit ook door een zeer sterk netwerk van lokale partners uit te bouwen."

“Hier wordt heel veel gelachen en dat is nodig.”

Vrijwilliger Tinne van Vzw De Keeting vertelt in een filmpje aan Lien Van De Kelder over het belang van leuke dingen kùnnen doen. Iedereen kent dat zalige gevoel om zich lekker en onbezorgd te ontspannen... Besef je dat veel mensen in armoede dat gevoel zelden of nooit kennen?

Tinne van De Keeting over het recht op cultuur en vrije tijd

Prijs Armoede Uitsluiten 2022 van Wezlijnszorg

Lees meer over de prijs

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.