22-11-2022

Eerste stappen naar een strijdbaar 17/10 rond thema "Werk"

Terug

55 leden van onze verenigingen waar mensen in armoede het woord nemen, kwamen dinsdag 22 november samen om na te denken over "werk", het thema voor Werelddag Verzet tegen Armoede 17/10 in 2023. We wisselden ervaringen uit, identificeerden bestaande drempels en stelden aanbevelingen op rond de re-integratie van langdurig zieken op de arbeidsmarkt, kwalitatieve tewerkstelling in de sociale economie, toegankelijke begeleiding naar werk, opleidingen en over menswaardig werk.

Daarnaast gingen we aan de slag met het concept 'buurten zonder langdurige werkloosheid', waar Professor (emeritus) en voorzitter van ATD Vierde Wereld Ides Nicaise een toelichting over gaf. Met deze info in het achterhoofd gingen we in gesprek over de kansen en knelpunten van het concept. Als kers op de taart werkten we moodboards uit voor de communicatiecampagne van 17 oktober 2023 over het recht op werk. Tevreden en vol informatie keerden we terug naar huis, klaar om aan de slag te gaan voor een strijdbaar 17/10.

"Ik heb geen diploma van het middelbaar. Ik wou via de VDAB mijn diploma behalen. In plaats daarvan kreeg ik jobcoaching. Voor mij voelde dat als bezigheidstherapie. Ik deed o.a. een stage van 6 maanden. Uit die trajecten kwam nooit iets. Ze stopten gewoon plots. Diploma’s primeren om werk te vinden, maar ik krijg die kans niet." -Eén van de deelnemers.

Bekijk de aftermovie

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.