20-01-2022

14e Armoedebarometer

Terug

De 14de Armoedebarometer, die werd voorgesteld op 21/1/2022, zet armoede terug in de “spotlights”: over armoede mag men niet meer zwijgen. Armoede vraag degelijk beleid en effectieve uitwerking van het armoedebeleid. Armoede blijft in Vlaanderen hangen rond 10%. Ook op Belgisch niveau verandert er amper iets. De 14de Armoedebarometer toont aan dat de samenleving niet gul is, integendeel. Het “tekort hebben” is voor gezinnen in of nabij armoede een dagelijks verhaal. Er is een Vlaanderen/België waar het goed gaat, er is een Vlaanderen/België dat probeert te overleven. Over armoede mag niemand meer zwijgen. Decenniumdoelen vraagt degelijk en effectief beleid.

Voorzitter Anne Van Lancker: "We hebben de indruk dat armen worden bestreden en niet armoede."

Het armoedecijfer in Vlaanderen blijft rond de 10 procent hangen. "We krijgen signalen dat het eigenlijk nog verslechtert in plaats van verbetert”, zegt voorzitter Anne Van Lancker van Decenniumdoelen.

Oorzaken zijn onder meer de coronacrisis, het tekort aan betaalbare woningen en het uitblijven van goede antwoorden van de Vlaamse Regering op die vraagstukken.

14e Armoedebarometer

Bekijk de 14e Armoedebarometer

Decenniumdoelen hekelt armoedebeleid Vlaamse Regering

Lees het artikel op VRT NWS van 20/1/2022

Armoedebarometer kleurt rood – “Vlaanderen voert non-beleid”

Lees het artikel van 20/1/2022 op DeWereldMorgen.be

‘Vlaamse regering zwijgt over armoede’

Lees het artikel van 25/1/2022 op MO.be

Initiatiefnemer Decenniumdoelen

Lees meer over Decenniumdoelen

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.