21-06-2022

Reizen met een beperkt budget

Terug

Voor 1 op 3 Vlamingen zit een vakantie er deze zomer niet in. Dat heeft deels te maken met de stijgende prijzen. Ervaringsdeskundige Nathalie Van Walleghem (47) uit Kortrijk geeft in Het Laatste Nieuws van 21/6/2022 tips om er met een klein budget toch even tussenuit te kunnen. Ze heeft het ook over het aanbod van uitstappen en vakanties van Rap op Stap voor mensen met een beperkt budget via Iedereen Verdient Vakantie, ook al is dat aanbod voor sommige mensen nog te duur.

“Veel mensen in armoede menen dat ze het recht niet hebben op vakantie en vrije tijd. Integendeel."

“Er valt niets te sparen om op vakantie te gaan. We beperken het tot een daguitstap of twee tijdens de zomervakantie.”

“Veel mensen in armoede menen dat ze het recht niet hebben op vakantie en vrije tijd. Integendeel: zij hebben er net nog meer recht op dan de rest. Zij zitten constant met stress, ze moeten alles tot in de puntjes berekenen. Als zij er eens tussenuit kunnen, kunnen ze even die zware rugzak neerzetten en het hoofd leegmaken. Al is het maar tijdens een strandwandeling van twee uur.”

Gelukkig is er het aanbod van uitstappen en vakanties van Rap op Stap voor mensen met een beperkt budget via Iedereen Verdient Vakantie, ook al is dat aanbod voor sommige mensen nog te duur.

5 tips om met beperkt budget toch weg te kunnen:

  • Wees voorbereid: “Als ik met mijn zoontje op daguitstap ga, neem ik alles mee. Eten, drinken, een vieruurtje,..."
  • Vermijd verleiding: "Door verleiding te voorkomen, probeer ik mijn zoontje de pijn te besparen dat hij nooit eens iets kan krijgen. Ik heb zo bovendien al leuke plekjes ontdekt.”
  • Neem een keuken: “Áls ik al eens op een meerdaagse uitstap ga, zoek ik een verblijf waar ik zelf kan koken."
  • Speel je eigen boekhouder: "Hou bij wat je uitgeeft. Zoek op voorhand op wat de dingen zullen kosten, en leg per dag een duidelijk budget vast."
  • Bezoek natuurparken: “Water- of vakantieparken kosten veel geld. Ook in de échte natuur kunnen kinderen zich amuseren."

5 tips om met beperkt budget toch weg te kunnen

Lees het artikel in HLN van 21/6/2022

Aanbod van Iedereen Verdient Vakantie

Lees meer info

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.