13-06-2022

Steeds meer werkenden gaan naar voedselbanken

Terug

In de laatste editie van het magazine Visie van Beweging.net verscheen een dubbelinterview tussen algemeen coördinator Heidi Degerickx van Netwerk tegen Armoede en coördinator Jef Mottar van Voedselbanken. Toen Jef Mottar vijf jaar geleden begon als bestuurder van de Belgische Federatie van Voedselbanken, was het zijn droom om vandaag te kunnen zeggen: ‘Onze organisatie is niet meer zo noodzakelijk.’ Maar de honger is niet minder een probleem geworden, integendeel. Voor Heidi Degerickx is het hoog tijd dat het beleid verandert.

Heidi Degerickx: "Noodhulp helpt in een crisis, maar lost de oorzaken natuurlijk niet op. Naarmate er meer voedselpunten zijn of bijvoorbeeld aanbod aan tweedehandskledij, zien we een terugtrekkende overheid. De solidariteit van vrijwilligers is goed. Maar het mag geen excuus zijn voor de overheid om problemen niet aan te pakken. De inzet van de vrijwilligers toont net aan dat er bereidheid is om een stuk te herverdelen."

"De toename van mensen die niet rondkomen stelt de zaken op scherp. De politiek moet meer doen om te herverdelen. Met het Groeipakket heeft Vlaanderen een krachtig instrument in handen om kinderarmoede uit de wereld te helpen. Meer sociale woningen kunnen meer mensen een stabiel leven geven."

"Steeds meer werkenden gaan naar voedselbanken"

Lees het dubbelinterview

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.