09-07-2022

Vakantie, maar niet voor iedereen

Terug

‘Veel mensen in armoede denken dat ze daar geen recht op hebben’: 13 procent van de Vlamingen kan zich geen week vakantie veroorloven. Het kan nochtans helpen om het hoofd leeg te maken als je continu met stress zit.

Gelukkig heeft Iedereen Verdient Vakantie een aanbod van toegankelijke uitstappen en vakanties in eigen land, ook al zijn die voor sommige mensen nog te duur. Ervaringsdeskundige Cindy Van Geldorp getuigde over wat het is om niet of met een beperkt budget met vakantie te kunnen gaan in De Morgen van 9/7/2022.

Kwetsbare kinderen en jongeren missen soms kansen om te reizen

Voor kinderen en jongeren uit kwetsbare gezinnen is het soms lastig als ze in het begin van het schooljaar een opstel moeten schrijven over de zomervakantie. Ze worden soms pijnlijk geconfronteerd met de kansen die ze missen om te reizen.

"Dat kan al genoeg zijn om ervoor te zorgen dat die kinderen en jongeren bespot of gepest worden", zegt ervaringsdeskundige Cindy Van Geldorp.

Vakantie, maar niet voor iedereen: ‘Meer dan een daguitstapje naar de kust lukt voor ons niet’

Lees het artikel in De Morgen van 9/7/2022

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.