02-02-2023

Dag van de CLB-medewerker

Terug

“Wie weet wat er dan gaat gebeuren.” Het was met een bang hartje dat C., mama van een zoontje van 7 jaar, de stap naar het CLB zette. Haar eigen ervaringen met het CLB waren namelijk niet positief geweest. “Ik kende de CLB-medewerkster niet, had haar nog nooit gezien.” C. zette zich over haar twijfels heen en nam contact op met het CLB. “Ik vertelde de CLB-medewerkster over mijn eigen ervaringen en twijfels, en gaf aan dat het voor mij belangrijk is dat we samen uitzoeken wat het beste voor mijn kind is. Het is belangrijk dat het CLB dan ook uitzoomt van de schoolse omgeving en de volledige context meeneemt. Het ene staat namelijk niet los van het ander, elk gedrag heeft een oorzaak. Ik vind het dan ook niet erg dat het CLB contact heeft met bijvoorbeeld de juf of de logopedist, maar hamer erop dat ze mij als mama erbij betrekken.”.

Voor de Dag van de CLB-medewerker willen we de dossiers vanuit onze verenigingen waar mensen in armoede het woord nemen rond het CLB nog eens in de spotlights zetten. Niet altijd even recent, maar nog steeds brandend actueel.

Dossier CLB: Van wantrouwen naar dialoog

Lees het dossier van Recht-Op

Ouder je bent het en je blijft het (2010)

Lees het dossier van De Zuidpoort

Mooie samenwerking tussen CLB en De Vrolijke Kring in Ronse

Lees het artikel

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.