22-04-2023

Lions Clubs van District 112A strijden mee tegen armoede

Terug

“Met de Lions Club strijden we tegen kinderarmoede en zo ook armoede in het algemeen. Het is belangrijk dat we ons engageren voor duurzame samenwerkingen en steun naar armoede-organisaties, zoals het Netwerk tegen Armoede", aldus de gouverneur van de Lionsclub District 112A Oost en West Vlaanderen Eddy Van Goethem. Het Netwerk tegen Armoede is zeer blij met de steun van de Lions Clubs. We waren aanwezig op de Lions-Conventie 22 april en mochten een gift van 15000 euro ontvangen. Bedankt, Lions!

De steun sterkt ons om te blijven strijden tegen armoede. Dat dat nog steeds broodnodig is, toonde Nele Van den Cruyce (LUCAS KU Leuven) in haar presentatie over het onderzoek van professor dokter Koen Hermans, Evelien Demarschalk en Nana Mertens van het LUCAS KU Leuven over dak- en thuisloze jongeren en kinderen: “De cijfers zijn hoog. Te veel kinderen en jongeren hebben geen veilige en vaste leefomgeving. Structurele veranderingen kunnen dit oplossen, zoals toegang tot betaalbare en kwaliteitsvolle woningen.”

Cindy Van Geldorp, ervaringsdeskundige en woordvoerder bij het Netwerk tegen Armoede, mocht op de Lions-Conventie een gift van 15000 euro in ontvangst nemen. “Heel erg bedankt aan alle Lions om mee te strijden tegen armoede. Het geeft ons de kracht en middelen om te zorgen voor structurele, duurzame veranderingen. Dankjewel.”

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.