28-11-2023

“Ook ik heb jarenlang met de schaamte van het arm-zijn rondgelopen. Maar nu mag iedereen mijn verhaal kennen.”

Terug

Johnny en zijn gezin uit onze vereniging Welzijnsschakel Ommekeer vzw in Erpe-Mere getuigen in Het Laatste Nieuws op 28/11/2023 over leven met schulden waardoor ze in armoede terechtgekomen zijn. Ze zien stilaan licht aan het einde van de tunnel. Daarom wil hij ook graag zijn verhaal doen.
Het interview past in het kader van de solidariteitsactie Pakje van je Hart van JOE. Johnny getuigde ook daar in een interview met Dina Tersago.

Johnny is vrijwilliger in de vereniging bij de groeten- en fruitverkoop, waar maandelijks 243 gezinnen langskomen. "Maar terwijl veel mensen hun armoede nog zoveel mogelijk voor de buitenwereld proberen te verbergen, heb ik dat intussen opgegeven. Ook ik heb jarenlang met de schaamte van het arm-zijn rondgelopen. Maar nu mag iedereen mijn verhaal kennen.”

Nog altijd krijgen gezinnen in kansarmoede te kampen met vooroordelen

“Want nog altijd krijgen gezinnen in kansarmoede voortdurend te kampen met vooroordelen. Terwijl heel wat ouders natuurlijk zelf ook niet om die schrijnende situatie hebben gevraagd én hun kinderen al helemaal niet. Zíj zijn het grootste slachtoffer van armoede.”

Interview met Johnny in Het Laatste Nieuws van 28/11/2023

Lees het interview

Johnny getuigt: "Je wil niet dat je kinderen daardoor gepest worden"

Bekijk de getuigenis

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.