04-04-2024

Dossier: welkom in Digitopia?

Terug

Het Brussels Platform Armoede en de 8 Brusselse verenigingen waar mensen in armoede het woord nemen werkten 2 jaar lang rond digitale uitsluiting. De wereld waarin we leven wordt immers steeds meer digitaal. Digitalisering biedt mogelijkheden, maar schept ook een reeks nieuwe ongelijkheden die vaak disproportioneel gevoeld worden door mensen die al in armoede leven.

De toegang tot heel wat diensten (cultuur, vervoer, huisvesting, bijstand …), ondersteuning en rechten verschuift steeds meer van de fysieke loketten naar digitale toegangspoorten. Voor mensen zonder of met beperkte toegang tot een computer of het internet en weinig of geen digitale vaardigheden werpt dat nieuwe drempels op. Het maakt volwaardig participeren aan de samenleving niet enkel moeilijker maar hakt ook in op de zelfstandigheid van mensen en bijgevolg hun zelfvertrouwen.

Het Brussels Platform Armoede verzamelde getuigenissen, richtte hun blik op de drempels en uitdagingen, voerde actie, kwam tot aanbevelingen en zette enkele goede praktijken in de schijnwerpers.

Meer weten over digitale uitsluiting?

Lees het volledige dossier

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.