22-02-2024

Overlegdag 22/2/2024 over actuele thema's

Terug

Op de Overlegdag van 22/2/2024 verzamelde een 30-tal mensen uit onze verenigingen in Vlaanderen en Brussel om ervaringen te delen over actuele thema's. In 4 sessies gingen de deelnemers in gesprek over:

  • de bereikbaarheid van jobs
  • de verplichte inschrijving bij VDAB voor sociale huurders en mensen met leefloon
  • een evaluatie van Budgetwijzer
  • vervoersarmoede: mobiliteitsdrempels en de fiets als oplossing

Het was een boeiende en levendige dag die ons inzicht geeft in de drempels van verschillende maatregelen en oplossingen die mensen in armoede aanreiken.

Ervaringen over vervoersarmoede

"Ik moest naar de kinesist en ik kende de nieuwe busuren niet. Ik heb geen smartphone, en thuis geen internet. Dus ik ging naar de vereniging om de busuren op de computer te zoeken. Als ik zou bellen naar het nummer van De Lijn moet ik te lang wachten aan de telefoon." - een gepensioneerde vrouw

"Je moet eerst op een bepaald punt komen. Want in een groot gedeelte komt de flexbus niet. Ik geraak vaak niet op dat punt. En als ik dan vraag of ik er op één of andere manier kan geraken, krijg ik als antwoord dat ik een taxi moet bellen. Maar die moet je dan zelf betalen en dat kost heel veel geld." - een man in een rolstoel

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.