Terug

Sinds 1 juli 2021 is in Vlaanderen het 0%-tarief voor schenkingen en legaten aan goede doelen in voege gegaan. Dat betekent dat elke euro die u aan ons schenkt, rechtstreeks ten goede komt aan het versterken van de stem van mensen in armoede en de strijd voor een menswaardig leven.

Door het Decreet tot wijziging van de Vlaamse Codex Fiscaliteit van 13 december 2013 van 19/3/2021 leveren testamenten met een duolegaat vanaf 1 juli 2021 in Vlaanderen geen fiscaal voordeel meer op. Indien u in Vlaanderen woont en in het verleden een duolegaat hebt opgemaakt, kunt u nĂ  1 juli 2021 uw testament met duolegaat nog aanpassen.

  • Bekijk de notaristip over het duolegaat van Notaris.be.

  • Bekijk meer info over het duolegaat op de website van notaris.be.

  • Het opmaken van een testament hoeft niet ingewikkeld te zijn. Elke notaris geeft u graag uitleg over alle mogelijkheden. Alleen door een testament op te stellen, kunt u ervoor zorgen dat uw erfenis naar uw favoriete goede doel gaat. Voor meer info over een legaat en een nauwkeurige berekening kunt u terecht bij uw notaris.

Overweegt u een legaat?
Neem vrijblijvend contact op met Gert Van Tittelboom via mail op gert.vantittelboom@netwerktegenarmoede.be

Een goed doel opnemen in uw testament?

Lees meer op testament.be

Volg ons


Blijf op de hoogte

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Steun ons nu

Uw steun helpt mensen om een toekomst uit te bouwen en de strijd aan te binden met armoede en sociale uitsluiting. Help mensen in armoede zichzelf te helpen.

Steun ons
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikersgemak te verbeteren.
Ik ga akkoord.  Lees meer.